Over VS Rubber Recycling B.V.

VS Rubber Recycling B.V. recyclet en verwerkt rubber dat afkomstig uit de bandenvernieuwingsindustrie. Van ongeschikt rubberafval maken wij een bruikbaar halffabricaat. Hierbij wordt 99,99% van het afval teruggebracht in het productieproces. Het bedrijf veroverde in 70 jaar tijd een unieke positie binnen de rubberverwerkende industrieën. Intussen zijn we normstellend en bovendien een van de grootste partijen in deze specifieke sector.

Ruim 70 jaar ervaring

VS Rubber Recycling B.V. is ontstaan uit de in 1947 opgerichte Jakobs Rubber Recycling B.V. In 1971 verhuisde het bedrijf van Eindhoven naar Nijnsel. In juni 2014 werd de fabriek in Nijnsel te klein en daardoor verhuisde het bedrijf naar een hypermodern bedrijfspand in Venlo. Bovendien veranderde hiermee ook de bedrijfsnaam van Jakobs Rubber Recycling B.V. in VS Rubber Recycling B.V.

Dochterondernemingen

Sinds eind 2005 maakt 3R België deel uit van VS Rubber Recycling. 3R België verwerkt gevulkaniseerde technische rubberresten tot granulaat en poeder. Dit wordt ingezet voor het vervaardigen van onder andere sportvloeren, isolatiemateriaal en veiligheidstegels. In 2009 werd VS Rubber Inc. in Amerika toegevoegd. VS Rubber Inc. verricht exact dezelfde recyclingwerkzaamheden als VS Rubber Recycling in Venlo. Hoewel de activiteiten per bedrijf en per land verschillen is de passie exact gelijk. Namelijk rubber recyclen op een wijze die de aanbod- en vraagzijde perfect bedient en in balans brengt. Intussen is er een krachtige groep ontstaan met een unieke positie op de markt.

Het nieuwe bedrijfspand van VS Rubber Recycling B.V. in Venlo
Het nieuwe bedrijfspand van VS Rubber Recycling B.V. in Venlo