Recycling zit in onze natuur

Al sinds 1947, lang voordat circulariteit en duurzaamheid de norm waren, werkt VS Rubber Recycling groen, met een sterke nadruk op circulariteit en duurzaamheid, verminderend onze voetafdruk.

Van 1947 tot nuruim 75 jaar in vogelvlucht

1998
Overname door Hans van Someren
Jakobs Rubber Recycling B.V. werd verkocht aan Hans van Someren en in 1998 kwam het bedrijf daarmee in handen van de familie Van Someren.
2002
Overname firma H. Verhoeve
Het familiebedrijf nam de firma H. Verhoeve uit Tricht over en voegde daarmee ook binnenbanden toe aan het assortiment.
2005
Overname 3R
Het bedrijf nam 3R in België over en breidde daarmee het aanbod uit met rubbergranulaat en -poeder, voor onder andere sportvloeren, isolatiemateriaal en veiligheidstegels en voor loonvermaling.
2009
Start Amerika
Het nieuwe VS Rubber Inc. startte in Amerika als capaciteitsuitbreiding voor recycling.
2014
Verhuizing naar Venlo
De fabriek in Nijnsel werd te klein en het familiebedrijf verhuisde naar een hypermodern bedrijfspand in Venlo en de bedrijfsnaam veranderde in VS Rubber Recycling B.V. (VS staat nu voor ‘Van Someren’).
2017
Overname Rübenach KG
De activiteiten van Rübenach KG uit Düsseldorf werden overgenomen en geïntegreerd in Venlo. Onder de naam VS Rubber Products produceerde het bedrijf vanaf toen ook eindproducten als elastieken en spanbanden uit binnenbanden.
2018
Intrede Christian, Linda en Robert
De kinderen van Hans van Someren deden hun intrede in het bedrijf: Christian, Linda en Robert van Someren.
2020
Overname EBO Rubberindustrie
VS Rubber Recycling nam EBO Rubberindustrie over en voegde daarmee het aanbod aan nieuw rubber en rubberproducten op maat toe.
2024
Rebranding VS Rubber bedrijven
Sinds de overname van Hans van Someren in 1998 heeft VS Rubber verschillende bedrijven overgenomen en opgericht. Om herkenbaarheid en uniformiteit te creëren is in 2024 besloten verder te gaan onder 2 verschillende bedrijven. De vestigingen in Venlo, Dilsen-Stokkem & Lebanon PA zullen verder gaan onder de naam VS Rubber Recycling. De vestiging in Geldrop (voorheen Rubberindustrie EBO) zal verdergaan onder de naam VS Rubber Products.

De kracht van een familiebedrijf

De ‘VS’ in VS Rubber Recycling staat voor Van Someren. Vader Hans van Someren legde de basis voor de groei van VS Rubber Recycling en VS Rubber Products, daar borduren de kinderen Christian, Linda en Robert van Someren nu en in de toekomst op voort. Linda richt zich op HR, Robert op productie en kwaliteit en Christian legt zich toe op commercie en transport. Ook het team van ruim 40 medewerkers voelt zich onderdeel van de familie, die met de grote groei in al die jaren altijd hecht is gebleven.

Onderdeel van de VS Rubber Groep

Onze oplossingen zijn net zo veelzijdig als rubber zelf.  Dat doen we met rubbergrondstoffen vanuit de gehele wereld.

  • VS Rubber Products
    Verwerking van rubber tot eindproducten op maat, zoals elastieken, spanbanden, pakkingen, celrubberband, trillingsdempers en nog veel meer machine-onderdelen.
  • VS Rubber Recycling
    Recycling van rubberafval en verwerking tot bruikbare grondstoffen en halffabricaten zoals rubber buffings, rubberpoeders en rubbergranulaten.

Website van VS Rubber Products

Siliconen Rubber CNC Snijden t.b.v. Mailing-3

Toekomst en innovatie

VS Rubber Recycling bouwt aan de toekomst vanuit een stabiele basis: een sterk familiebedrijf, internationale vestigingen en een breed assortiment aan recycling en productie van rubber. De nieuwe generatie Van Someren heeft zijn blik op de toekomst. Christian, Linda en Robert bouwen voort op dezelfde werkwijze en service als waarmee het bedrijf groot is geworden en voegen daar hun frisse aanpak aan toe. Zo blijft VS Rubber Recycling haar productieproces innoveren, haar dienstverlening digitaliseren en het aanbod versterken. Nu en straks.

Onze cijfers

recycling
40.000+
ton per jaar
circular
99,99%
recycling
team
40+
medewerkers
erkend-leerbedrijf
3 vestigingen
Kwaliteitsmanagement
earth
5 werelddelen
Kwaliteitsmanagement
Hoe ons proces werkt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ISO
ISO 9001
Kwaliteitsmanagement in de praktijk
1.000+ zonnepanelen
Gemiddeld 200.000 kWh per jaar
erkend-leerbedrijf
Erkend leerbedrijf
Bouwen aan een slimme generatie
Zuinig wagenpark
Rijdend op 100% Bio Diesel
circular
Circulatie rubberafval
Volledig circulair

Bij VS Rubber is MVO meer dan alleen een modewoord; het is de kern van wie we zijn en hoe we zaken doen. Vanaf onze oprichting hebben we ons gecommitteerd aan het evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen.

Kennismaken?

Wil je meer weten over ons bedrijf?
Maak vrijblijvend kennis met ons om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op